logo igeo

Qendra Sizmologjike Evropiane-Mesdhetare (EMSC), e themeluar në vitin 1975 me rekomandimin e Komisionit Evropian Sizmologjik (ESC), një komision rajonal i Shoqatës Ndërkombëtare të Sizmologjisë dhe Fizikës së Brendshme të Tokës (IASPEI), vetë një shoqatë e specializuar e Unioni Ndërkombëtar të Gjeodezisë dhe Gjeofizikës (IUGG). Që nga viti 1987, EMSC u ngarkua nga Këshilli i Evropës (CoE) për t'i dhënë këtij të fundit paralajmërime sizmike në kuadrin e Marrëveshjes së Pjesshme të Hapur (OPA) për parandalimin, mbrojtjen dhe organizimin e ndihmave në mjediset kryesore natyrore dhe teknologjike. fatkeqësitë.

Instituti i Gjeoshkencave (IGEO) është anëtar aktiv i Qendrës Sizmologjike Euro-Mesdhetare (EMSC-CSEM), që nga viti 2003.

Përfaqësuesi zyrtar i IGEO në EMSC është Dr. Edmond Dushi